Band

De vijfkoppige band Plunder is ontstaan in de wachtrij voor het festival Welcome to the Village, toen een stel muzikanten van de Academie voor Popcultuur besloot samen te gaan werken. Hiermee ging een wens van frontman Lennart in vervulling; een band starten die met folk instrumenten, muziek van verschillende culturen combineert. Plunders muziek met invloeden van folk, ska, Iers en Balkan, gecombineerd met Nederlandse teksten, is het best samen te vatten als Pirate Partyfolk. Naast de drums, de bas en gitaren voor de stevige dansbare basis, zorgen de fluit en accordeon voor de vurige folksound.
Driekwart jaar na het ontstaan treden ze voor het eerst naar buiten, voor een groot publiek op het Fries Straatfestival. Een hele reeks aan mooie feestjes volgt. In november 2015 is in een documentaire over de band Irolt te zien hoe Plunder een nummer van hen repeteert om het jaar daarop bij hun laatste optreden te komen spelen. De documentaire is te zien op NPO2 en Omrop Fryslân. In 2016 is de band naast het schrijven van nieuw materiaal, druk bezig met optreden. Zo speelt de groep bij de opening van Neushoorn in Leeuwarden en staat ze op het folk festival Pairc Pub in Joure, tussen namen als de Dublin Legends en Fiddlers Green.
Ook 2017 is tot nu toe een mooi jaar vol nieuwe avonturen, met als hoogtepunt een optreden op Keltfest en drie optredens op Castlefest. Inmiddels legt de band de laatste hand aan een eerste demo.

Met een optreden van dit bijeengeraapte zootje feestgangers komt er zoveel energie vrij, dat je festivalweide gegarandeerd geplunderd wordt!